dijous, 9 de setembre del 2010

No és japonès.

La necessitat que tenim les persones de classificar i encasellar les coses noves, m'anima a escriure aquesta entrada, per intentar aclarir coses.

"Quin tipus de cuina fas ?"... Doncs si hagués de respondre diria "vine i jutja tu mateix", però la gent vol saber a on va, volem tenir certa idea per classificar; els entessos diuen que a nivell de màrqueting has de donar a la gent una cosa clara, etiquetes, encara que després la gent acabi definint exactament el perfil per comparar, per fer comentaris.. és així.

Aquest aspecte és una cosa que no he sabut fer anteriorment, la majoria diuen que fem cuina japoesa, però realment la nostra cuina aglutina també idees, ingredients, tècniques de més cuines orientals, però sobretot sota un prisma de cuina mediterrània.

Si termes com "cuina de fusió" no fossin tan desgastats podrien ajudar a definir la nostra feina, però realment preferim "cuina d'autor", precisament perquè busquem originalitat i interpretem, encara que sense arribar als extrems de restaurants que tenen "equip creatiu" específic .



Evidentment som molt més "japonesos" que la mitjana, evidentment que servim sushi (plat que d'altra banda ja es podria considerar internacional encara que no estigui tan estès per aquí), evidentment que m'he format amb cuiners japonesos i això es deixa veure en els plats ... Però quan veig com treballen altres restaurants de cuina més local, veig que la nostra cuina és molt més mediterrània, per exemple en la cura del vi, els olis, més ús del peix o les verdures que de la carn, ús de producte local .. .



Quants restaurants de cuina catalana o mediterrània, compren verdures a majoristes que les porten de marroc? o usen carn americana o centreeuropea? o compren peix congelat a no se què mars, o peix fresc de no quins països? ..