dissabte, 16 d’abril del 2011

Què a gust es queda un quan compra certs productes!

El xiitake, (http://es.wikipedia.org/wiki/Lentinula_edodes) bolet de cultiu famosíssima sobretot a Orient, és una de les més cultivades del món, moltíssimes propietats:
 
"Anti-càncer: Aquest tipus de fong Lentino que és un agent anticàncer. També antioxidants, vitamines A,E, C, i seleni.
Anti-infeccions víriques: Shiitake estimula la producció en l'organisme d'interferó, el qual efectes anti virus.
Hormona del creixement: S'ha experimentat recentment que inverteix alguns dels factors que causenenvelliment en l'ésser humà.
Reducció del colesterol: Això és gràcies a la Eritadenina i també a la part fibrosa del fong que tenen Chitin, la seva propietats són augmentades per la Lentino.
Reducció de la pressió arterial.
Prevenció de trombosi: Investigadors de Bangkok i Hawaii han demostrat experimentalment que Shiitake prevé la trombosi en les artèries coronàries.
Disminució de la viscositat de la sang.
Baix nivell de sucre en sang: Els nivells baixos d'hidrat de carboni i la lisina prevenen la formació de sucre enla sang. "


Olé.

 Doncs al Mercat del Lleó de Girona, Joan (http://lacoromina.pagesosagroecologics.com/) els divendres i els dissabtes aquestes fantàstiques capsetes de xiitake, però a més què a gust m'he quedat quan he vist l'etiqueta.

 

 Nosaltres ara els anem a preparar en "conserva ràpida" o "pickles"o com vulgueu anomenar: en un adob amb vinagre que conserva un cert temps, i que aporta un sabor i aroma especials. Per acompanyar un plat de carn que treurem molt aviat.
Salsa de soja, vinagre d'arròs, sucre i algunes herbeta .. i a envasar.

Ja os ensenyaré el plat acabat amb aquest acompanyament la próxima entrada....