dimarts, 15 de març del 2011

Peter Jakob Kühn Quarzit '05-'08

 Aquest és un dels nostres vins biodinàmics supervendes, però es va ....
.. se'n va el 2005 però ve el 2008!

Com m'agrada!, ia Marc li agrada recomanar, lliga molt vent amb els nostres plats.

Aromàtic però sec, mineral, cítric, herbaci, llarg, una petita ganga del '07 que teníem a 23 .

Si algú sap alemany: 

http://www.weingutpjkuehn.de/index.php?id=1104

Aquí us deixo algunes notes de tast tretes de la web.

"Groc suau, amb aromes de gran intensitat i exuberància: potent sensació floral, notables nots de fruita blanca madura, presència cítrica i complexos records parafinats.
En boca es mostra sec però de textura sedosa, amb una gran acidesa mineral molt ben compensada per una fruita bon madura. Ple i molt complet. Notable persistència "


"Lleuger, fi, incisiu, lineal i fresc. Un intens aroma predominantment mineral (pedres humits picats, lleus apunts bituminosos o de lanolina, una mica de sal), acompanyen una harmònica parleta de fruita cítrica amb un puntet exòtic o herbaci (citronella) i un suau toc de mel. En boca, confortablement àcid i de tacte sedós, aquesta finor i lleugeresa fan pensar que el vi es va a anar seguida, però no ... Persisteix prou, quedant l'evocació de la llima madura entre la sal, la pedra i l'aigua fresca. Un excel lent nivell per un vi suposadament bàsic, que està perfecte per beure ara, encara que amb marge per a un parell d'anys de guany en complexitat i morbo bituminós ".

Toma ya!