dimarts, 5 d’octubre del 2010

Paquet de Japó.

Els meus amics Michiko i Francesc, que viuen al Japó amb el seu fillet, estan tenint la santa paciència de fer-nos unes compres "a distància"; estris de cuina, parament, roba, etc ..  
Coses que no podem trobar per aquí exactament, o que no podem comprar per internet, per la complicació d'entendre les condicions o els articles escrits en les webs japoneses, o simplement perquè surten millor de preu. 
Japó és el paradís de les compres per a restaurants. Ja vam rebre les sis caixes de vaixella i eines japoneses via New York i aviat arribarà el gran paquet amb totes les compres del Japó, estem impacients i il.lusionats com nens.
Per demanar uns uniformes, ens han demanat les nostres mesures, pes, alçada, etc .. per calcular la talla "en japonès".





Els que coneixem els japonesos ja sabem que s'ho miren tot cent vegades!
La veritat és que tot això, de vegades resulta un embolic, buscar centenars d'articles a fabricants diferents, proveïdors diferents, d'aquí i d'allà ..A vegades em pregunto si s'apreciarà l'esforç de muntar tota aquesta història, recorrent el menys possible a empreses que "t'ho munten tot", o fabricants en sèrie.Em pregunto si a la gent li donarà igual menjar en un plat que hagi vist abans o en alguna cosa nova o artesana.Espero que no, perquè penso que un menjar fet amb cura necessita un envoltori i un entorn fets amb cura.