dilluns, 7 de febrer del 2011

Barra

La peça més important del l'obra del restaurant.

L'escenari del teatre.

La NO-BARRA: la taula privilegiada
A l'Est tot gira al voltant de la barra, la resta del menjador  està concebut per acompañar la barra, per ser el seu pati de butaques.
I es que la barra es l'espai privilegiat a on el client pot ser espectador de tot el que passa a la cuina ya que aquesta està integrada totalment a la barra.
Per tant la barra no es una barra, es una taula més, de fet es LA TAULA  a la cuina.  

A tots a qui ens agrada la gastronómia, ens agrada veure cuinar, tafanejar els ingredients en cru, veure les preparacions. Suposo que per aquest motiu els programes televisius tenen gran èxit. A l'Est volem satisfer les ànsies dels voyeurs gastronomics i ho ensenyem tot. Perque si ho ensenyem tot, també ho compartim amb tota honestitat.


fabricació de la barra


 
Reforços                                            




Complicadament dissenyada per nosaltres mateixos, pensant en comoditat, normalment les barres no son tan cómodes com les taules, i ademés cuan som més de dos.... aseguts en filera....
Pero nosaltres la hem fet amb forma de U per tenir cantonades i poder estar conversant més de dos persones.

Les barres al Japó son baixas, com taules just a la cuina, fetas amb fusta, càlides. Son llocs a on es menja i es veu com es cuina, el sumum del servei, un luxe, com si tinguesis un cuiner particular. Per disfrutar de la gastronomía casi des de el principi, desde la preparació del plat, est-imulació dels sentits.
Qui hagi gaudit de un elegant teppanyaki japonés (no americá!) es pot fer una ideia.

 ...muntant el "faldó"



..tornant al servie clássic, on els plats s'acababan a taula davant del client.
Continuant amb els materials del restaurant: ferro amb pigment, fusta de samán, llum tenue fora i nítida dintre.